De beste bestemmingen voor een actief bedrijfsuitje



Vroeger verkozen Nederlanders een relaxvakantie boven een actieve vakantie, maar toch zijn actieve en sportvakanties de laatste jaren populairder geworden. Ook een bedrijfsuitje biedt een uitgelezen moment om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen. Van de besneeuwde toppen van de Alpen tot het heldere water van de Middellandse Zee, Europa biedt een overvloed aan opwindende activiteiten voor adrenalinejunkies en outdoorliefhebbers. Holidu, het portaal voor vakantieverhuur, heeft bekeken in welke Europese regio’s avontuurlijke reizigers het meest aan hun trekken komen. Er werd gekeken welke regio’s het grootste aanbod hebben aan adrenalinesporten zoals raften, skydiven en meer. 

De beste bestemmingen voor een actief bedrijfsuitje in Europa

1. Occitanie, Frankrijk (422 activiteiten)
-    Bekend om zijn schilderachtige landschappen en cultuur.
-    Geniet onder andere van raften, kajakken, skydiven en ziplinen.

Ben je op zoek naar de ultieme adrenalineboost tijdens je vakantie, dan reis je best naar Occitanie! Met 422 spannende sporten en activiteiten verovert deze Zuid-Franse regio de eerste plaats in de ranking. Beleef de kick van het navigeren door ongetemde stroomversnellingen of ervaar de opwindende sensatie van het zweven door de wolken! Occitanie belooft hartveroverende avonturen in een prachtige natuuromgeving.

2. Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk (409 activiteiten)
-    Beleef een vakantie omringd door adembenemende berglandschappen.
-    Zowel winter- als zomersporten: skiën, 4x4-tochten en mountainbiken.

We blijven in Frankrijk met de regio op de tweede plaats. Auvergne-Rhône-Alpes is een streek met schilderachtige landschappen en een overvloed aan opwindende buitenactiviteiten. In de winter geniet je hier van wintersporten zoals skiën en snowboarden. Maar ook in zomer valt er veel te beleven: ontdek het ruige bergterrein met een 4x4-tocht of volg een van de uitdagende mountainbikeroutes.

3. Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk (344 activiteiten)
-    Bekend om activiteiten op het water, zoals kajakken en raften.
-    Het adembenemende landschap trekt zowel beginners als gevorderden aan.

Nouvelle-Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk verovert de derde plaats. Deze regio is vooral ideaal voor fans van watersporten. Kies uit kajakken, wildwaterraften, canyoning, en meer. Of je nu een beginner of een doorgewinterde expert bent, met een overvloed aan 344 actieve bezigheden om uit te kiezen, is deze regio een onweerstaanbare bestemming. Onvergetelijke ervaringen zijn gegarandeerd voor iedereen die het waagt.

4. Madeira, Portugal (232 activiteiten)
-    Bekend om zijn natuurlijke schoonheid.
-    Biedt een perfecte mix van adrenaline en kustlandschappen.

Op de vierde plaats op onze lijst staat Madeira, een Portugees eiland dat bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke landschappen en een spannende activiteiten. Met de nadruk op kajak-, fiets- en 4x4-tochten verleidt Madeira sensatiezoekers om het ruige terrein en de prachtige uitzichten te verkennen. Beklim bijvoorbeeld ‘s ochtends met de mountainbike of 4x4 de Pico do Arieiro en geniet van een spectaculaire zonsopgang.

5. South West, Verenigd Koninkrijk (211 activiteiten)
-    Geniet van de mooie kustlijnen en rivieren.
-    Een populaire bestemming voor liefhebbers van peddelsporten.

Een vakantie in de regio South West in het Verenigd Koninkrijk is een must voor avonturiers. Met een speciale nadruk op kajakken, biedt dit gebied een veelheid aan mogelijkheden voor bezoekers om zich onder te dompelen in de pracht van de kustgezichten en kronkelende rivieren. De regio heeft een uitstekende reputatie als eersteklas bestemming voor liefhebbers van peddelsporten! 

Deze regio’s maken de top 10 compleet:

6. Canarische Eilanden, Spanje (208 activiteiten)
7. Sicilië, Italië (203 activiteiten)
8. Algarve, Portugal (189 activiteiten)
9. Andalusië, Spanje (178 activiteiten)
10. Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk (177 activiteiten)

Avontuur in eigen land: Noord-Holland is de beste regio

Adrenalinejunkies moeten niet per se ver reizen om een actief bedrijfsuitje te beleven. Ook in eigen land komen ze volop aan hun trekken! In Nederland is Noord-Holland dé place to be voor een avontuurlijk bedrijfsuitje. Met 39 spannende activiteiten valt er hier veel te beleven. Van mountainbiken in de duinen tot de kanalen en rivieren verkennen met een kajak, je geniet volop van het Noord-Hollandse landschap. En als je graag een grote adrenalineboost beleeft, kies dan voor een skydive! 

Op tweede plaats staat Zuid-Holland met 26 activiteiten. Je geniet hier vooral van activiteiten op het water zoals kajakken en raften. Voor de beste zipline-ervaringen moet je dan weer in Noord-Brabant zijn, de regio op de derde plaats met 21 activiteiten.

Onderzoeksmethode
Deze studie onderzoekt uitgebreid alle regio's in Europa en analyseert nauwgezet de overvloed aan avontuurlijke activiteiten die in elke regio beschikbaar zijn. We hebben ons specifiek gericht op populaire activiteiten zoals kajakken, raften, skydiven, fietsen, 4x4 tours en ziplining. Van het vakantieverhuurplatform Holidu hebben we nauwkeurig het aantal aangeboden activiteiten voor elke sport in verschillende Europese regio's samengesteld en geanalyseerd, waarbij we gegevens uit de TripAdvisor-databank hebben gehaald. De gegevens werden verzameld in februari 2024 en biedt up-to-date inzichten in het landschap van avontuurlijk toerisme in heel Europa.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Bedrijfsuitje Bestemming
Algemene voorwaarden | privacy statement