Q Hospitality Group sluit zich aan bij Greenbookings om verder te verduurzamen



Greenbookings verwelkomt met trots de vijf vooraanstaande locaties van Q Hospitality group in haar netwerk. Door aan te sluiten bij dit initiatief maakt Wouter Koorevaar samen met zijn collega’s bewust de keuze om actief aan de slag te gaan met duurzaamheid en het planten van bomen.

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. Dat kan en moet anders, vindt Greenbookings. De visie van deze stichting is dan ook om de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend te verduurzamen. Het doel is om vanaf 2026, samen met alle aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren.

Locaties die zijn aangesloten bij Greenbookings werken samen via een online systeem. Dit systeem rekent direct uit hoeveel bomen er kunnen worden geplant met 0,5% van het boekingsbedrag per evenement of vergadering. Men krijgt als locatie en als boeker de mogelijkheid om naast dit aantal bomen nóg meer bomen te planten.

Wouter Koorevaar, Head of Banqueting Sales: ‘’Binnen Q Hospitality Group zijn alle locaties continu bezig met duurzaamheid, op allerlei vlakken. Door onze steun ook aan Greenbookings te geven brengen wij dit nog meer onder de aandacht met onze evenementen en vergaderingen, op een laagdrempelige manier. Greenbookings is trots op deze samenwerking met deze zeer bewust opererende evenementenlocaties en staat klaar om meerdere evenementenlocaties te betrekken in hun streven naar duurzaamheid. ‘Door deze samenwerking kunnen organisatoren steeds meer locaties in Nederland selecteren die aangesloten zijn bij Greenbookings', zegt Fabian van Beek namens Greenbookings.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Greenbookings Q Hospitality Group Wouter Koorevaar Fabian vanĀ Beek
Algemene voorwaarden | privacy statement