Jochem Schut nieuwe Head of Hospitality Koninklijke Jaarbeurs



Jochem Schut is gestart als Head of Hospitality bij Koninklijke Jaarbeurs. Hij volgt daarmee Bas Rietvelt op die zijn carrière op Bonaire voortzet. Schut was eerder General Manager van NinetyNine Hotel Amsterdam Airport en Director of Operations bij de Centro Hotel Group. In deze laatste functie was hij verantwoordelijk voor vier hotels in Nederland en Duitsland. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Jaarlijks weten 2,3 miljoen mensen hun weg naar Jaarbeurs te vinden. Om inspiratie op te doen op een beurs, te dansen op een bedrijfsfeest, te sporten of vakgenoten te ontmoeten op een congres. Wij streven er elke dag naar om onze bezoekers en klanten te ontzorgen, de hoogste kwaliteit te leveren en net dat beetje extra te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat Jochem met zijn commerciële achtergrond en zijn ruim twintig jaar ervaring in de internationale hotellerie een zeer waardevolle bijdrage aan ons mooie bedrijf gaat leveren.” 

Ruim twintig jaar hospitality ervaring 
Jochem Schut brengt ruim twintig jaar hospitality ervaring mee naar zijn nieuwe functie als Head of Hospitality bij Jaarbeurs. Na zijn studie aan de Internationale Hotelschool in Den Haag begon hij zijn loopbaan bij ketens als NH, Eden Hotelgroup en Radisson Blu Hotels voor hotels in Nederland, Engeland, Rusland en Georgië. Uiteindelijk werd Schut als General Manager aangesteld voor het 4* Radisson Blu Balmoral Hotel in Spa, België. In 2016 maakte Schut de overstap naar Edelweiss Gastro Ltd, waar hij als Hotel Operations Manager verantwoordelijk was voor hotelprocessen op tien riviercruiseschepen op de Europese rivieren. In 2020 werd hij General Manager bij Centro Hotel Group om het NinetyNine Hotel Amsterdam Airport te openen. Twee jaar later werd hij gevraagd om ook de Duitse NinetyNine hotels aan te sturen. 

Duurzaamheid als kernwaarde 
Jaarbeurs heeft de ambitie om in 2030 de meest duurzame evenementenlocatie van Europa te zijn. UFI, de wereldwijde vereniging van de beursindustrie, heeft Jaarbeurs uitgeroepen tot winnaar van de UFI Sustainable Development Award 2022 voor de verduurzaming van het horeca-aanbod en de manier waarop het bedrijf voedsel verwerkt. Jaarbeurs verzorgt zelf het volledige horeca-assortiment in al haar restaurants en op locatie. Schut: “Ik ben vereerd dat ik bij Jaarbeurs aan de slag mag. Jaarbeurs is koploper in de evenementenindustrie op het gebied van duurzaamheid. Ik kijk ernaar uit om, met mijn ervaring op het gebied van certificeringen en initiatieven uit de hotellerie, een bijdrage te leveren aan de realisatie van de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen. Bovenal zie ik uit naar de samenwerking met het hospitality- en horecateam. Ik ben nu een paar weken aan boord en ben onder de indruk van de diversiteit die Jaarbeurs biedt en de enorme bevlogenheid van mijn nieuwe collega’s. Kortom, ik heb er zin in!” 

Over Koninklijke Jaarbeurs 
Jaarbeurs organiseert en faciliteert nationaal en internationaal beurzen, congressen en evenementen. Live en online. Jaarbeurs is dé plek voor het bijwonen én organiseren van bijzondere ontmoetingen. De Utrechtse evenementenlocatie is geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Van vergaderingen, workshops en trainingen tot congressen, zakelijke evenementen, awarduitreikingen, shows en grootschalige evenementen en beurzen. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Jochem Schut Koninklijke Jaarbeurs Jaarbeurs utrecht
Algemene voorwaarden | privacy statement