Wereldhavendagen krijgt voor het eerst centraal festivalplein met dag- en avondprogrammering



Nieuw tijdens de aankomende editie van de Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september 2024 in Rotterdam: het Wereldhaven Festivalplein. In dit kloppende hart van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland kunnen jong en oud het hele weekend terecht voor optredens, interviews, dialogen, cultureel en nautisch programma, horeca en kinderactiviteiten. Op vrijdag en zaterdag gaat de programmering na 18:00 uur door - daarmee heeft de Wereldhavendagen voor het eerst ook een vrijdagavond-programma.

Het Wereldhaven Festivalplein bevindt zich op het Baltimoreplein, de grote open plaats tussen de Cruise Terminal en het World Port Center op Rotterdamse Kop van Zuid.

Dit plein zal op vrijdag 6 en zaterdag 7 september geopend zijn van 10:00 uur tot 23:00 uur en op zondag 8 september tot 18:00 uur en is, net als het grootste deel van de Wereldhavendagen, gratis toegankelijk.  

De Wereldhavendagen krijgt hiermee voor het allereerst een programma op vrijdagavond; op zaterdag gaat de programmering van het Festivalplein naadloos over in de gebruikelijke avondshow met het vuurwerk.

Ontmoetingsplek
Op het Wereldhaven Festivalplein wordt een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud, met veel foodtrucks en barretjes voor eten en drinken. Op het grote podium kunnen zij genieten van optredens van muzikanten, dansers en dj’s plaats, maar ook van interviews, activiteiten voor kinderen, een dialoogprogramma tussen afgevaardigden uit de haven en Rotterdamse burgers, en andere culturele en nautische programmering. De programmering op het podium vindt plaats in afwisseling met de shows op het water van de Nieuwe Maas en is ook te volgen via de vele grote schermen op de kades van de Wereldhavendagen.

Voor het Wereldhaven Festivalplein wordt samengewerkt met de Rotterdam Street Culture Week, CODARTS, Circus Rotjeknor, OPEN Rotterdam en andere getalenteerde Rotterdamse organisaties en personen die hart hebben voor de stad en de haven. Op de vrijdag, de gebruikelijke jongerendag van de Wereldhavendagen, richt het programma zich op een doelgroep van 15 tot 25 jaar. Op zaterdag is het programma gemaakt voor een breed publiek.

Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen: “Er bestond al langer de wens om op ons terrein een centrale ontmoetingsplek te creëren waar we de geweldige sfeer kunnen vasthouden, ook wanneer na 18:00 uur de meeste activiteiten op de kades en het water zijn afgelopen. In de evaluaties met ons publiek zagen we deze wens ook terug, vooral bij jongeren. Ik ben er heel trots op dat we zo’n plek nu krijgen, mede mogelijk gemaakt door allerlei heel getalenteerde organisaties die midden in onze stad staan. Natuurlijk staat ontspanning en vermaak centraal op het Festivalplein, maar dankzij het dialoogprogramma laten we ook zien dat er op de Wereldhavendagen ruimte is voor verdieping.”

Overige programma en start kaartverkoop
De precieze programmering van het Wereldhaven Festivalplein wordt binnenkort bekendgemaakt. Een groot gedeelte van het programma van de Wereldhavendagen zelf is inmiddels terug te vinden op de website.

Zoals gebruikelijk is het grootste deel van het evenement, zoals het Festivalplein, de kadeactiviteiten, shows op het water en de spectaculaire zaterdagavondshow, gratis te bezoeken.

De ticketverkoop voor de excursies, vaartochten en tours start op 19 augustus om 12:00 uur. Het is wel al mogelijk om tickets aan te schaffen voor de altijd populaire dagcruise van P&O Ferries. Ook is de verkoop van de nieuwe, officiële Wereldhavendagen-merchandise inmiddels gestart.

Kijk hier voor meer informatie over de Wereldhavendagen.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Wereldhavendagen Rotterdam maritiem evenement
Algemene voorwaarden | privacy statement