Kick-off SAIL Amsterdam 2025: eerste schepen bekend



Op dinsdag 20 augustus is het precies één jaar voordat de speciale jubileumeditie van SAIL (20-24 augustus 2025) van start gaat. Tijdens de 750e verjaardag van onze hoofdstad vieren we ook 50 jaar én de 10e editie van SAIL. SAIL is sinds 1975 uitgegroeid tot het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland met in 2015 2,3 miljoen bezoekers. Tijdens de kick-off blikken voorzitter Arie Jan de Waard, directeuren Mitra van Raalten en Robert Visser vooruit en worden er in het bijzijn van betrokken Amsterdamse Wethouders, (nieuwe) partners en beschermheer van Stichting SAIL Amsterdam, Prins Maurits, nieuwe plannen gepresenteerd.

“Het is geweldig om samen de bel te luiden: de officiële start van het SAIL2025-jaar.  Alle vertrouwen in het team, de vrijwilligers en alle partners, het belooft een waanzinnige editie te worden," aldus Prins Maurits.

Schepen uit alle windstreken zetten koers naar SAIL 2025 
Bezoekers, schepen en crewleden vanuit de hele wereld komen samen om nautische historie en verschillende wereldbeelden te vieren. De Peruaanse B.A.P. Uniòn, Duitse Alexander Von Humboldt II, Franse Belem, Uruguayaanse Capitán Miranda en het vlaggenschip, Clipper Stad Amsterdam hebben hun komst naar SAIL 2025 officieel aangekondigd. “Over precies een jaar zijn alle schepen afgemeerd in de Oranjehaven (IJhaven), een ijkpunt in de agenda’s van velen. We kijken ernaar uit om met alle culturen vijf dagen verbroedering op het water te vieren: United by Waves!” aldus voorzitter Arie Jan de Waard.

Vaar mee! 
Vanaf nu kunnen particuliere bezoekers hun vaartickets boeken voor een rondvaart op SAIL 2025. Een kans om deze unieke jubileumeditie vanaf het water te beleven samen met vrienden, familie en dierbaren. Boeken kan via sail.nl. Stap aan boord & make a wave! 

De SAIL Amsterdam App 
Voor het eerst lanceert SAIL een officiële eventapp ‘Sail Amsterdam’. Vanaf nu te downloaden in iedere app store. In de app kun je jouw favoriete schepen volgen, het programma bekijken, de SAIL-Playlist luisteren en natuurlijk je vaartickets kopen én bewaren in je wallet. Zo blijf je op de hoogte en vaar je altijd op de eerste rij! 

Samen maken we SAIL mogelijk
Met nog één jaar te gaan tot SAIL 2025 stappen meerdere partners aan boord. Deze wavemakers maken het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland mogelijk: Heineken, Booking.com, KPN, Heren2, Tommy Hilfiger en Sligro. Zo vieren we 50 jaar SAIL, de 10e editie tijdens de 750e verjaardag van onze hoofdstad!
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: SAIL Amsterdam maritiem event
Algemene voorwaarden | privacy statement