BEYOND gestart met museum mural in Buitenhof Delft



Deze week is street artist BEYOND gestart met een nieuwe mural in de wijk Buitenhof in Delft. De muurschildering is een samenwerkingsproject tussen Museum Prinsenhof Delft en stichting CANIDREAM. Op de kop van de flat aan de Haydnlaan verschijnt de komende weken Cherished - een muurschildering over het thema koesteren.

De mural is onderdeel van de Delftse Blik, het co-creatie programma van Museum Prinsenhof Delft.  Samen met CANIDREAM en BEYOND ging het museum met buurtbewoners in gesprek over de vraag 'Wat koester jij?'. Dit gesprek werd voortgezet tijdens een bezoek aan het museum. BEYOND weet in Cherished  de verzamelde verhalen, zoals over de verbindende werking van samen eten, te verbeelden en te combineren met de collectie Delfts aardewerk die hij in het museum zag.

Handen uit de mouwen
In de muurschildering zijn straks diverse handen van wijkbewoners te herkennen. Omdat dit echt een project is voor de buurt, worden wijkbewoners ook uitgenodigd zelf de handen uit de mouwen steken. Op woensdagmiddag 28 augustus kunnen zij helpen met het schilderen van de banken rondom de flat, in dezelfde kleuren als de mural. Op zaterdag 1 september krijgt iedereen uit de buurt de kans zelf een mural te maken op de zijkant van de flat.

Feestelijke onthulling
De komende weken kun je de muurschildering zien groeien. De officiële opening vindt plaats op zaterdagmiddag 14 september in Wijkcentrum BuitenGewoon in het bijzijn van alle betrokkenen en burgemeester Van Bijsterveldt. Delftenaren zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en te zien hoe de verhalen van buurtbewoners en de inspiratie uit het museum prachtig samenkomen in Cherished.

Kunst buiten de muren – 20 Museum Murals door heel Nederland in 2024
In Museum Murals worden street artists geïnspireerd door de werken uit twintig museumcollecties. Door schilderijen, objecten en betoverende verhalen. Met als resultaat: twintig levensgrote muurschilderingen. Streetart brengt kunst naar daar waar we leven, werken en spelen. Verspreid door heel Nederland maken de Museum Murals de omgeving mooier. Midden in een woonwijk, op een oude fabrieksmuur of langs het spoor. Dus waar wacht je nog op? Ontdek alle muurschilderingen op museummurals.nl!
Museum Murals is een initiatief van het Mauritshuis en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Street artist BEYOND
Roelof Schierbeek (1983, Den Haag), beter bekend als BEYOND, maakt wereldwijd indruk met zijn muurschilderingen. Zijn unieke stijl balanceert tussen abstractie en realisme, waardoor zijn werk een bijzondere uitstraling heeft. Met de vorige mural in de Buitenhof – Mira Mi - veroverde hij een plek in de top van de internationale street art.

Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft is een veelzijdig en dynamisch museum gesitueerd in het hart van de historische binnenstad. Het museum vertelt het verhaal van vijf eeuwen Nederlandse geschiedenis en de bijzondere rol die Delft hierin speelt. Drie nauw met de stad verbonden thema’s - Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw - staan aan de basis van de programmering. Bezoekers worden ondergedompeld in het verleden, de kunst en de cultuur van Delft.

CANIDREAM
CANIDREAM is een sociaal-culturele instelling die de weerbaarheid en veerkracht van jongeren in de kwetsbare tienerjaren vergroot via o.m. sport, kunst en cultuur. Als initiator van het NOBIS Community Art project heeft de organisatie het doel om via kunstwerken de Delftse Buitenhof te verfraaien, te verbinden en de identiteit naar buiten toe uit te dragen. De samenwerking met Museum Prinsenhof Delft en BEYOND betreft het derde NOBIS-project en geeft verder gestalte aan het cluster van prachtige muurschilderingen die de Gillisbuurt verrijken.

Foto: Plaatwerk fotografen

Meer weten over Museum Murals en het organisatieproces achter dit project? Lees het interview met Annemarie Goedvolk van LUSTR hier.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Museum Murals Museum Prinsenhof Delft Delft street art stichting CANIDREAM
Algemene voorwaarden | privacy statement