Restauratie 110-jarige bestuurskamer en directiewissel bij de Industrieele Groote Club



De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) heeft deze zomer haar 108-jaar oude bestuurskamer volledig laten restaureren. Het houtwerk in deze historische ruimte is met zorg in oude glorie staat hersteld, waardoor het opnieuw de uitstraling heeft als bij de opening van de Club in 1916. Daarnaast is de verlichting volledig vernieuwd en verduurzaamd, met moderne bediening via een app.  De bestuurskamer, die als vergader en dinerlocatie dient voor leden van de sociëteit en businessclub aan de Dam, is ook beschikbaar voor de verhuur.

Maxima en Netflix
De gerenoveerde ruimte heeft in het verleden al dienstgedaan als decor voor de succesvolle Videolandserie Maxima. Daarnaast is de locatie gebruikt door organisaties zoals het bestuur van Ajax, Netflix voor een perspresentaties, en het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor het ontvangst van het Koninklijk echtpaar na afloop van de Nationale Herdenking. Deze iconische locatie ruimte blijft een geliefde locatie voor exclusieve bijeenkomsten in het centrum van Amsterdam.

Tijdens de officiële opening van het nieuwe seizoen van de Club werd de gerenoveerde bestuurskamer opnieuw in gebruik genomen. Tijdens deze bijeenkomst droeg directeur Richard Francke, na dertien jaar leiding te hebben gegeven, het stokje over aan zijn opvolger Michiel Blaauw. Francke kijkt met trots terug op zijn tijd bij de IGC: “Het was een eer om de IGC te mogen leiden. Ik ben verheugd dat Michiel voort zal bouwen op het solide fundament dat we met het hele team hebben gelegd.”

Michiel Blaauw, die uitgebreide ervaring heeft opgedaan bij internationale hotels, Golfsociëteit de Lage Vuursche, TivoliVredenburg en Landgoed Mariënwaerdt, kijkt vol enthousiasme uit naar zijn nieuwe rol: “Ik kijk ernaar uit om de Club verder te ontwikkelen en naar nieuwe hoogten te leiden.”

Fotocredits: Richard Mouw
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Koninklijke Industrieele Groote Club
Algemene voorwaarden | privacy statement