De nieuwste cryptomunten om enthousiast over te worden



In de dynamische en steeds groeiende wereld van cryptocurrency komen er op regelmatige basis nieuwe cryptomunten op de markt. De waarde van bestaande munten is echter ook niet vast, deze fluctueert sterk van de ene dag op de andere.

Het is een omgeving waar je als belegger heel veel profijt uit kan halen, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Volgens Sander Overmars, crypto-expert van CryptoNews, bieden de meest veelbelovende cryptomunten van 2024 een buitenkans voor slimme beleggers, met een hoge kans om sterk in waarde te stijgen. Maar hoe weet je nu welke munten succesvol zullen zijn en welke zullen falen? Dat is geen eenvoudige opgave!

Weet je ook niet goed waar je moet beginnen in de uitgebreide wijde wereld van cryptocurrency? Met honderden, duizenden cryptomunten is het inderdaad moeilijk om door de bomen het bos nog te zien.

Door een grondige analyse uit te voeren op basis van de actuele koers, marktkapitalisatie, ondersteuning van de gemeenschap, het nut van de munt en technologische eigenschappen, is het mogelijk om kansrijke cryptomunten te identificeren.

Wij helpen je graag verder en in dit artikel vertellen we je over 7 nieuwe cryptomunten om enthousiast over te worden!

Hierbij richten we ons vooral op nieuwe cryptomunten met een langetermijnpotentieel – we kijken dus niet naar “meme coins” waarmee je snel winst kan maken. Deze zijn erg risicovol en daardoor vrijwel altijd alleen op korte termijn interessant.

Ocean Protocol (OCEAN)
Ocean Protocol richt zich vooral op het vereenvoudigen van de gedecentraliseerde uitwisseling van data. Ze doen dit via een uniek tokensysteem (ERC721 token technology) waarbij gebruikers hun data kunnen delen en ervoor worden beloond.

Daarnaast biedt Ocean Protocol ook een aantal interessante kunstmatige intelligentie-toepassingen, zoals een crypto trading bot, data-analyse, Decentralized Apps (dApps), API’s, NFT’s, enzovoort.

OCEAN heeft dus grootse plannen. Dit uit zich dan ook in een actieve en groeiende gemeenschap. Deze crypto werd ontwikkeld door een team van ervaren ontwikkelaars en heeft een aantal belangrijke partnerschappen, waaronder met BMW en Bosch. Ocean Protocol heeft, zonder overdrijven, de technologie om de manier waarop we data delen en gebruiken volledig om te gooien. Een cryptomunt om in de gaten te houden.

Aptos (APT)
Aptos richt zich dan weer vooral op het maken van schaalbare en veilige dApps (vooral op het vlak van gaming, NFT’s en social media). Dit wordt mogelijk gemaakt door een uniek consensumechanisme (Move), dat specifiek is ontwikkeld om veiligere en efficiëntere transacties mogelijk te maken, zeker in vergelijking met eerdere consensusmechanismen (zoals Proof-of-Work bij Bitcoin).

Net zoals Ocean Protocol maakt Aptos gretig gebruik van kunstmatige intelligentie, de toongevende technologie van onze tijd. APT heeft eveneens een sterke gemeenschap en overtuigde investeerders, net als partnerschappen met crypto-exchanges zoals Coinbase en Binance.

Manta Network (MANTA)
Manta Network is een blockchainplatform dat voornamelijk bezig is met anonieme transacties. Ben je fan van online privacy, dan is MANTA wat voor jou. Dit cryptoplatform is vooral gericht op de “roots” van crypto, met het basisprincipe dat de hele technologie ondersteunt.
Manta Network heeft hun eigen technologie ontwikkeld, genaamd ZK-SNARKS. Hiermee kan je transacties uitvoeren zonder je identiteit prijs te geven.

Celo (CELO)
Celo wil gebruikers een eenvoudige en toegankelijke manier aanbieden om cryptocurrency te gebruiken. Ze doen dit door mobiele telefoonnummers te ondersteunen als crypto-adressen, wat het een stuk eenvoudiger maakt om crypto te verzenden naar, en te ontvangen van, vrienden en familie.

Dit kan mogelijk zeer interessant zijn om de brede aanvaarding van crypto te vergroten bij het grote publiek. Crypto heeft immers, terecht of onterecht, een reputatie om nog redelijk ontoegankelijk te zijn. Meer “mainstream” toepassingen zoals cryptocasino’s maken crypto weliswaar bekend bij mensen die er niet veel van weten, maar het blijft vaak nog steeds een “ver van mijn bed”-kwestie voor de meeste Nederlanders.

Als je wat bekend bent met deze wereld, weet je dat het echt niet zo moeilijk is! Door gebruikers een eenvoudige manier te geven om cryptotransacties uit te voeren, heeft Celo veel potentieel in de toekomst.

Nexo (NEXO)
Nexo is een soort crypto-exchange met een eigen cryptomunt. Je kunt hier eenvoudige snel cryptomunten kopen en verkopen.
Nexo is daarnaast een leenplatform gebaseerd op blockchaintechnologie. Wat je hier kunt doen is cryptomunten lenen tegen aantrekkelijke tarieven. Op dit platform kun je immers een “Instant Crypto Credit”-functie vinden, waarmee je meteen een lening kan afsluiten. Vice versa kun je ook jouw crypto uitlenen en hier een vergoeding voor ontvangen!

Theta Network (THETA)
Theta Network bouwt een gedecentraliseerd video-streamingnetwerk. Hiervoor maken ze gebruik van een “multi-layer consensus” mechanisme waarbij gebruikers worden beloond voor het delen van hun opslagruimte en bandbreedte. Deze beloningen zijn in de vorm van het TFUEL token.

Theta heeft potentie om een concurrent worden van YouTube in de toekomst, zeker omdat het content-creators een betere vergoeding biedt dan traditionele videostreamingplatformen.

Audius (AUDIO)
Zoals de naam al doet zeggen, is Audius een gedecentraliseerde muziekstreamingdienst. Gebruikers kunnen artiesten belonen met tokens en stemmen over de toekomst van het platform. Artiesten hebben dus veel meer de macht, ze hebben controle over hun muziek en de manier waarop ze met hun fans in contact komen. Audius streeft naar een eerlijkere verdeling van inkomsten tussen de artiesten, fans en de platformbeheerders.

Hoewel Audius nog een beetje niche is in de muziekwereld op dit moment, kun je er wel al een aantal grote artiesten vinden, zoals Katy Perry, Steve Aoki en Skrillex.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement